Αγαπημένες
Συνταγές
Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!
Παραδοσιακό κις λορεν με μπρόκολο
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη τάρτας:
100 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. νερό
Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ Μπρόκολο ΑΙΝΟΣ
175 ml συμπυκνωμένο γάλα πλήρες
5 αυγά
4 κ.σ. νερό
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
100 γρ τριμμένο vegan τυρί της επιλογής σας
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μεγάλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, το προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το νερό και σχηματίζουμε μία ομοιόμορφη μπάλα με τη ζύμη της τάρτας.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Προετοιμασία της Κις Λορέν με Μπρόκολο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη της Κις Λορέν από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε πάχος μισού εκατοστού περίπου. Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκατοστών τοποθετούμε τη ζύμη, τη στρώνουμε με τα χέρια και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της τάρτας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά περίπου, σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα της Κις Λόρεν το μπρόκολο μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα με τη ζύμη και από πάνω προσθέτουμε το επιπλέον τυρί.
Ψήνουμε την Κις Λορέν για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Στο τέλος σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την Κις Λορέν μέσα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
Αφού η Κις Λορέν κρυώσει για 5-10 λεπτά και είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!